Како би избегли непотребно чекање, молимо Вас да пратите упутство везано за процедуру прегледа и хоспитализације.

ДОЛАЗАК РАДИ ПРЕГЛЕДА

За прегледе код специјалисте у амбулантном односно поликлиничком делу Болнице неопходан је упут изабраног лекара. За ближе детаље молимо Вас да се обратите свом изабраном лекару.

За прегледе у Служби ургентне медицине потребан је упут изабраног лекара или лекара Службе хитне медицинске помоћи дома здравља са територије места пребивалишта пацијента. Без упута се у овој Служби прегледају једино хитни – ургентни случајеви. Уколико пацијенти немају одговарајући упут, нису ургентни случајеви, али инсистирају на прегледу у Служби ургентне медицине, сносиће трокове прегледа према ценовнику услуга Опште болнице Пожаревац.

ДОЛАЗАК РАДИ ХОСПИТАЛИЗАЦИЈЕ

Код планиране хоспитализације у заказано време (време договорено са ординирајучим лекаром Болнице) све процедуре пријема обављају се на пријемном пулту у приземљу установе. Код планираних пријема на болничко лечење неопходно је понети потребну документацију и ствари.

Од документације за хоспитализацију неопходно је да имате код себе:

·упут за болничко лечење (добија се од изабраног лекара пацијента – за ближе детаље обратите се свом изабраном лекару),

·уредно оверену (важећу) здравствена књижица

Уколико је индикован хитан пријем, а пацијент нема одговарајућу здравствену легитимацију, неопходно је да родјаци или неко друго лице до завршетка лечења регулише здравствено осигурање хоспитализованог лица. У супротном болница ће бити принуђена да испостави рачун за целокупно лечење, који се пре изласка мора платити.

Препоручујемо да за пријем у болницу донесете следеће ствари:

·пиџаму/спаваћицу, рубље;

·хигијенски прибор, пешкир;

·папуче;

·марамице (влажне, папирнате);

·све лекове које сте пили код куће;

Веома је важна информација о лековима које су пацијенти до доласка у болницу узимали, па би било добро да те лекове и покажу на пријему у болницу. Зато је врло важно понети кутијице или чак оригинална паковања коришћених лекова како би ординирајући лекар био сигуран шта је пацијент до момента пријема у болницу узимао од терапије.

Молимо вас да се придржавате кућног реда болнице. Уколико нисте упознати са кућним редом, молимо Вас да ближе информације затражите од дежурног особља.